Czy tworzac swoja strone moge poslugiwac sie tapetami, artykulami z innych stron (np tapete jako tlo strony, albo kozystanie z recenzji) a jesli tak to dac jakis podpis skad sie to wzielo??
Strona 1 z 1
Prawa autorskie
Napisano 14 styczeń 2011 - 20:43
A czy mogę posługiwać się tytułem artykułu i autorem tworząc wyszukiwarkę do takich artykułów? Czyli - mamy czasopisma w formie papierowej i dla prenumeratorów tworzymy wyszukiwarkę artykułów. Żadnej treści artykułów nie udostępniamy na stronie, żeby była jasność.
Mam problem, bo redaktor jednego pisma chyba nie bardzo rozumie sedna tej wyszukiwarki i nie bardzo chce się zgodzić, żeby ich pismo było ujęte w tej wyszukiwarce. a ja nie chcę, żeby mnie potem z tego powodu ciągał po sądach.
Mam problem, bo redaktor jednego pisma chyba nie bardzo rozumie sedna tej wyszukiwarki i nie bardzo chce się zgodzić, żeby ich pismo było ujęte w tej wyszukiwarce. a ja nie chcę, żeby mnie potem z tego powodu ciągał po sądach.
Napisano 24 styczeń 2012 - 19:49
Taka wyszukiwarka nie jest łamaniem prawa, ale aby redaktor ma prawo zastrzec sobie fakt niedodawania jego, lub jego pracowników danych osobowych. Generalnie rzecz rozbija się o dobrą wolę obu stron.
Strona 1 z 1

Logowanie