Witam, robię pewien projekt. Chciałbym aby na stronie było logo które co jakiś czas zmienia obrazek, z jakimś efektem.
Potrzebuję pomocy najlepiej jak najdokładniej. Znalazłem w pewnym szablonie to ale jest pewien prbolem gdy wchodiz sie na stronę pierw pokazany jest kto zrobił (na logu) i dopiero obrazki sie zmieniają.
Czy da się w prosty sposób uzyskać taki efekt? Proszę o odpowiedź.
Jak by coś strona będzie na Jomla.
Strona 1 z 1
Pomocy z Logiem storny
Napisano 02 kwiecień 2011 - 17:40
No można. Po prosu musisz zrobić logo w animacji.
Przypuśćmy, że masz gimpa i masz otwarte swoje przyszłe logo.
Każdy obrazek umieszczony jest na innej warstwie.
Sposób pierwszy:
duplikujesz każdą warstwę np. 5 razy (PPM na daną warstwę i bierzemy duplikuj warstwę)
na każdej zduplikowanej warstwie danego obrazka zmniejszamy krycie. Na każdej warstwie po kilka procent tak aby na ostatnie było 0%. Musisz co sobie policzyć (100/ilość warstw wynik to procent jaki należy zmniejszyć na każdej warstwie powyżej).
Wtedy uzyskamy fajny efekt.
Na końcu bierzemy plik--> zapisz i ustawiamy rozszerzenie na .gif
Mam nadzieję że pomogłem, jeśli tak daj "+"
djpittbull
A tak wgl. to zły dział przenoszę do działu grafika
Przypuśćmy, że masz gimpa i masz otwarte swoje przyszłe logo.
Każdy obrazek umieszczony jest na innej warstwie.
Sposób pierwszy:
duplikujesz każdą warstwę np. 5 razy (PPM na daną warstwę i bierzemy duplikuj warstwę)
na każdej zduplikowanej warstwie danego obrazka zmniejszamy krycie. Na każdej warstwie po kilka procent tak aby na ostatnie było 0%. Musisz co sobie policzyć (100/ilość warstw wynik to procent jaki należy zmniejszyć na każdej warstwie powyżej).
Wtedy uzyskamy fajny efekt.
Na końcu bierzemy plik--> zapisz i ustawiamy rozszerzenie na .gif
Mam nadzieję że pomogłem, jeśli tak daj "+"
djpittbull
A tak wgl. to zły dział przenoszę do działu grafika
Napisano 06 maj 2011 - 14:02
Rozwiązań dla twojego przypadku jest wiele, możesz:
- zrobić gif'a jak pisze kolega wyżej np za pomocą programu "Simple Gif Animator"
- skorzystać z flash'a i zrobić zapetlającą się animację, którą bez problemu osadzisz na stronie
- skorzystać z wielu dostępnych darmowy automatycznych ajaxowych rotatorów ;-)
- skorzystać z HTML5 i elementu canvas (tutaj już trochę więcej zabawy)
- zrobić gif'a jak pisze kolega wyżej np za pomocą programu "Simple Gif Animator"
- skorzystać z flash'a i zrobić zapetlającą się animację, którą bez problemu osadzisz na stronie
- skorzystać z wielu dostępnych darmowy automatycznych ajaxowych rotatorów ;-)
- skorzystać z HTML5 i elementu canvas (tutaj już trochę więcej zabawy)
Strona 1 z 1

Logowanie