od niedawna korzystam z CMSa JCore i wszystko mi się w nim podoba, wręcz jest prawie idealnie ale nie chciałem o tym mówić, chciałbym dodać do skryptu newslettera edytor WYSIWYG - CKeditor(chcę automatycznie generować kod html do wiadomości),
przeczytałem trochę dokumentacji i pogrzebałem w plikach od CMSa i znalazłem chyba formę do edycji tekstu jednak nie mam pojęcia jak ją przemienić na ten edytor:
$form->add(
__('Message'),
'Message',
FORM_INPUT_TYPE_TEXTAREA,
true,
"\n\n\n--\n" .
_("If you do not wish to receive our newsletters in the future, " .
"please click the link below to unsubscribe.") .
"\n%UNSUBSCRIBE_LINK%");
$form->setStyle('width: ' .
(JCORE_VERSION >= '0.7'?
'90%':
'350px') .
'; height: 200px;');kompletny sample integracji CKeditora z dokumentacji wygląda tak:
<html> <head> <title>Sample CKEditor Site</title> <script type="text/javascript" src="/ckeditor/ckeditor.js"></script> </head> <body> <form method="post"> <p> My Editor:<br /> <textarea id="editor1" name="editor1"><p>Initial value.</p></textarea> <script type="text/javascript"> CKEDITOR.replace( 'editor1' ); </script> </p> <p> <input type="submit" /> </p> </form> </body>
a link do samej dokumentacji z integracją:
http://docs.cksource...ide/Integration
sam CMS posiada już CKeditora w niektórych działach, lecz nie mogłem znaleźć kodów odpowiedzialnych za to :\ mam nadzieję że podałem odpowiednie źródła i bardzo proszę o pomoc.

Logowanie