Forum Webmasterskie: Zmiana ustawienia bloku ze wspólnymi klasami - Forum Webmasterskie

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zmiana ustawienia bloku ze wspólnymi klasami

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Ciekawy Ikona

• Przedszkolak
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 18-maj 11

Napisano 19 czerwiec 2011 - 10:48

Korzystam z CMSa JCore, wszystko gra tylko mam problem z modułem w jednym bloku, konkretnie skrót do zapisu do newslettera, próbowałem zmieniać wartości klas itd. jednak klasy te są używane także przez inne moduły co w efekcie daje rozchodzenie się innych rzeczy

i tutaj mam pytanie czy będę musiał specjalnie analizować plik modułu newslettera u przypisywać inne klasy czy jest jakiś łatwiejszy sposób?

strona:
http://nikodemsky.home.pl/portal08/
0

#0 Reklama

• WebForum.pl
  • Grupa Advert

Napisano --

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   stiopa Ikona

• Przedszkolak
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 22-czerwiec 11

Napisano 22 czerwiec 2011 - 10:10

Wyświetl postUżytkownik Ciekawy dnia 19 czerwiec 2011 - 10:48 napisał

Korzystam z CMSa JCore, wszystko gra tylko mam problem z modułem w jednym bloku, konkretnie skrót do zapisu do newslettera, próbowałem zmieniać wartości klas itd. jednak klasy te są używane także przez inne moduły co w efekcie daje rozchodzenie się innych rzeczy

i tutaj mam pytanie czy będę musiał specjalnie analizować plik modułu newslettera u przypisywać inne klasy czy jest jakiś łatwiejszy sposób?

strona:
http://nikodemsky.home.pl/portal08/

html modułów zazwyczaj ograniczony jest elementem o jakimś id (lub klasie). To id możesz wykorzystać do modyfikowania styli tylko w konkretnym module. W Twoim przypadku (Jeśłi dobrze zrozumiałem bo nie mogę na stronie znaleźć skrótu do zapisu do newslettera ale widzę, że sam moduł trochę się rozjeżdża) moduł ma id="newslettersubscribeform" (możesz to sprawdzić np. za pomocą pluginu Firebug). Mając to id możesz zamiast modyfikować
.form-entry-content{ ... }

dodać nowy styl
#newslettersubscribeform .form-entry-content{ ...; color:red }

, który nadpisze podstawowe własności klasy "form-entry-content" ale tylko wewnątrz elementu o id="newslettersubscribeform"
0

Strona 1 z 1