Forum Webmasterskie: Kupno serwisu - Forum Webmasterskie

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Kupno serwisu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Lvcas Ikona

• Aktywny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 117
  • Rejestracja 11-grudzień 11

Napisano 17 grudzień 2011 - 18:35

Witam

Mam zamiar kupić sobie jakiś portal internetowy z ruchem, popularny, tak, by móc na nim zarabiać :)

Stąd moje pytanko, bo znalazłem taką aukcję: http://allegro.pl/5-...1996814701.html czy jest sens kupować np. 5 portali? Jestem w sumie zainteresowany i obserwuję tą aukcję, jak sądzicie?

Jestem poważnie zainteresowany, więc proszę o odpowiedzi.
Najlepsze, jedyne i oficjalne forum tarnowskich studentów! Głównie studentów pwsz tarnów ale innych studentów również zapraszamy! :)
0

#0 Reklama

• WebForum.pl
  • Grupa Advert

Napisano --

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   santopelek Ikona

• Przedszkolak
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 18-grudzień 11
  • LocationWarszawa

Napisano 19 grudzień 2011 - 21:31

jeśli coś faktycznie już zarabia to po co to sprzedawać?
chyba, że za dużą kase...
ale wtedy nie wiem czy warto kupować
Wszystko, co robił, robił dla zabicia czasu. Znał wiele sposobów zabijania czasu, a niekiedy ludzi.
mop h2o
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mervin Ikona

• Administrator
  • Ikona
  • Grupa Administrators
  • Postów 143
  • Rejestracja 17-lipiec 09

Napisano 20 grudzień 2011 - 02:56

Mnie zastanawiają trochę statystyki np. serwisu esennik.eu. Skąd taki spadek?
Poza tym wypada wiedzieć jakie są źródła takiej oglądalności, czy wyszukiwarki, płatna reklama a może jest to sztucznie generowany ruch.
Czemu właściciel serwisów które zarabiają miałby je sprzedać?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Lvcas Ikona

• Aktywny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 117

Napisano 20 grudzień 2011 - 19:43

@mervin: Masz rację. Ale może strona z Google zniknęła? Jest to możliwe?

Zobacz na stronę ggopisy.pl - wydaje mi się, że jest ona najatrakcyjniejsza z całości... Wypozycjonowana ładnie, na frazę "gg opisy" 3 miejsce. To faktycznie niezły kąsek ;)

Chyba się zdecyduję... a właściciel czemu może je sprzedawać? Nie wiem... może nie ma czasu się nimi zajmować? Poza tym zobacz, w sumie aktualne statystyki są niezłe...

Proszę jeszcze o porady, bo już chciałbym licytować!!
Najlepsze, jedyne i oficjalne forum tarnowskich studentów! Głównie studentów pwsz tarnów ale innych studentów również zapraszamy! :)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mervin Ikona

• Administrator
  • Ikona
  • Grupa Administrators
  • Postów 143
  • Rejestracja 17-lipiec 09

Napisano 20 grudzień 2011 - 23:43

Wyświetl postUżytkownik Lvcas dnia 20 grudzień 2011 - 18:43 napisał

@mervin: Masz rację. Ale może strona z Google zniknęła? Jest to możliwe?

Jest to możliwe i dlatego przykuwam uwagę do tego dlaczego strona jest tak wysoko. Oczywiście aukcja ciekawa nawet ze względu na domenę ggopisy.pl
Kilka lat temu posiadałem serwis który zajmował pierwsze miejsca na swoje słowa kluczowe jednak strona wpadła do filtra google i cała dochodowość portalu się skończyła, praktycznie z dnia na dzień. Jeżeli chcesz kupić serwis i na nim zarabiać warto zapoznać się z zapleczem. Nie zniechęcam Cię w żaden sposób do złożenia swojej oferty.

Wyświetl postUżytkownik Lvcas dnia 20 grudzień 2011 - 18:43 napisał

Zobacz na stronę ggopisy.pl - wydaje mi się, że jest ona najatrakcyjniejsza z całości... Wypozycjonowana ładnie, na frazę "gg opisy" 3 miejsce. To faktycznie niezły kąsek ;)

wyloguj się z googli i sprawdź jeszcze raz. u mnie strona nie pojawia się w pierwszej 50-tce, a dalej nie chce mi się sprawdzać:).
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Lvcas Ikona

• Aktywny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 117

Napisano 21 grudzień 2011 - 10:29

Strona ciągle jest na 3 miejscu, sprawdzalem w innej przeglądarce. Chyba jednak zalicytuję, bo te kilka serwisów mnie zachęca...
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   artur5236 Ikona

• Przedszkolak
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 24-grudzień 11

Napisano 24 grudzień 2011 - 13:54

Ja osobiście nie kupowałbym takich portali. Kiedyś może miały one jakąś wartość. Tego typu strony zawierają wiele nieukalnej treści, z czym ostatnie walczy Google.
Wartościowy - Katalog stron - Zapraszam.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   licytujkasepl Ikona

• Przedszkolak
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 19-grudzień 11
  • LocationPolska

Napisano 25 grudzień 2011 - 11:30

Witam,
Zauważyłem, że na temat tej samej aukcji toczyła się równolegle dyskusja na innym forum.
Aukcja zakończona, z tego co widzę cena 10100,00 PLN nie przekroczyła minimum, zatem właściciel musiał przecenić swój pakiet serwisów. Wygląda na to, że serwisy te (szczególnie ten najważniejszy) mają już okres świetności za sobą, zostały troszkę zaniedbane. Żeby więc zacząć poważnie na nich zarabiać, trzeba by było, oprócz ich zakupu, dodatkowo zainwestować w ich rozwój. Przy takiej kwocie dobrze więc mieć z góry ustalony model biznesowy i być zdeterminowanym.
Ja bym nie kupował, ale głównie dlatego, że bardziej podoba mi się idea tworzenia od podstaw i zarabiania na własnej, unikatowej treści.
Pozdrawiam.
Jak zamienić np. 98 groszy na 1000 złotych - odpowiedź znajdziesz na licytujkase.pl
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Lvcas Ikona

• Aktywny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 117

Napisano 17 marzec 2012 - 23:22

Jednak nie licytowałem :)

Pozdrawiam i zapraszam do skorzystania z kupna monety :)
0

Strona 1 z 1